به گزارش خبرنگار مشرق، "مارک هاوارد" منتقد و روزنامه نگار آمريکايي، در مقاله اخير خود تحت عنوان "مطالعات نشان مي دهد فاکس نيوز شما را احمق مي کند." نوشت: نظرسنجي جديد از آمريکاييها نشان ميدهد که بينندگان "فاکسنيوز"، نسبت به دريافت کنندگان اخبار از ساير منابع، حجم بيشتري از اطلاعات بي اساس را دريافت ميکنند.
مارک هاوارد ادامه مي دهد: نظرسنجي منتشر شده ديگري حاکي از آن است که استفاده از فاکس نيوز در اطلاعات پايه مخاطب خود، اختلال ايجاد ميکند.
نتيجه اين تحقيق نشان مي دهد که فاکسنيوز عمدا اطلاعات نادرست به بينندگان خود ميدهد و اين کار را به دليل خاصي انجام ميدهد. در هر موضوعي که در بالا عنوان شد، براي جمهوريخواهان منفعتي وجود دارد. حزب جمهوريخواه از جهالتي که فاکسنيوز به انتشار آن کمک کرده، بهره زيادي برده است و نتايج آن نيز در انتخابات اخير آشکار شد. زيرا رايدهندگان تصميماتشان را بر پايه اطلاعات نادرستي که از فاکسنيوز دريافت کرده بودند اتخاذ کردند.
به هر حال بقيه رسانهها نيز بيتقصير نيستند. "سيانان" و شبکه پخش اخبار در بسياري از موارد تنها کمي بهتر عمل کردند. حتي "اماسانبيسي" (MSNBC) که بهترين رکورد را در دقت در اطلاعرساني به بينندگانش داشته است عملکردش چندان بهتر نبوده است.
"نظرات عمومي جهاني" پروژهاي را از طريق موسسه "برنامه نگرشهاي ديپلماسي عمومي" در دانشگاه "مريلند" اجرا کرد که نظرسنجي انجام شده از رايدهندگان آمريکايي در آن نشان ميدهد که بينندگان فاکسنيوز به ميزان قابل توجهي اطلاعاتشان نادرستتر از استفادهکنندگان اخبار از ساير منابع است. به علاوه مطالعات نشان ميدهد که افراد هر چه بيشتر در معرض فاکسنيوز قرار بگيرند ميزان اطلاعات نادرستشان هم افزايش خواهد يافت.
نتيجه اينکه، هر چه بيشتر فاکسنيوز را تماشا کني، کمتر خواهي يافت. يا بايد بگوئيم، هر چه بيشتر فکر کنيم، ميبينيم که خبر نادرستتر است. اين مطالعات، مطالعات قبلي موسسه "برنامه نگرشهاي ديپلماسي عمومي" در مورد جنگ عراق را که نتايجي کاملا مشابه داشته است را تاييد ميکند.
نظرسنجي ديگري از "ان بي سي/ وال استريت ژورنال" (NBC/Wall Street Journal poll) که در رابطه با مراقبتهاي بهداشتي از بعضي بينندگان فاکسنيوز صورت گرفت، نشان داد که مطالب ارائه شده تا چه حد خلاف واقع بوده و فاکسنيوز تنها يک ماشين تبليغاتي است که به دروغهايي که روز به روز در حال رشد است اختصاص داده شده است.
مارک هاوارد ضمن ارايه نتايج تحقيق مي نويسد: در 8 تا از 9 سوال زير، با توجه به درصد کساني که اطلاعاتشان نادرست بود، فاکسنيوز جايگاه اول را پيدا کرد؛ در مورد سوال "طرح کمک به داراييهاي مشکلدار" (TARP) - که توسط "جرج بوش" تصويب شده است- مقام دوم را کسب کرد، که نشان دهنده سطح بالايي از تقلب در روزنامهنگاري است.
ليست زير مطالب نادرستي است که بينندگان فاکسنيوز آن را باور دارند:
*91 درصد بر اين باورند که مصوبه "بسته مشوق اقتصادي"– که از قوانين تصويب شده، به منظور کارآفريني است - باعث افزايش نرخ بيکاري است.
*72 درصد بر اين باورند که "قانون اصلاح سلامتي" باعث افزايش کسري بودجه خواهد شد.
*72 درصد بر اين باورند که اقتصاد دارد بدتر ميشود.
*60 درصد معتقدند که تغييرات آبوهوايي رخ نداده است.
*49 درصد بر اين باورند که مالبات بر درآمد افزايش يافته است.
*63 درصد بر اين باورند که مصوبه "بسته مشوق اقتصادي"، شامل کاهش ماليات نميشود.
*56 درصد باور دارند که "اوباما" آغازگر برنامه نجات شرکتهاي "جنرال موتور" و "کرايسلر" از ورشکستگي بوده است.
*38 درصد بر اين باورند که اکثر جمهوريخواهان مخالف "طرح کمک به داراييهاي مشکلدار"
(TARP) هستند.
*63 درصد بر اين باورند که "اوباما" در آمريکا متولد نشده است.
مارک هاوارد افزود: نتيجه اين مطالعات بايد به طور گستردهاي منتشر شود. رقباي فاکسنيوز، بايد اين نتايج را به مردم گزارش دهند و تبليغات مبارزاتي برجستهاي در مورد آن درست کنند. روزنامهها و مجلات بايد اين مطالعات را در سراسر کشور چاپ کنند.
البته کار سادهاي نيست که به مردم هشدار دهيم که يک شرکت بزرگ خبري دارد افکار آنها را مسموم ميکند.
نتيجه اين مطالعات بارها و بارها مورد تاييد قرار گرفته و ما شواهدي داريم که فاکسنيوز واقعيتها را واژگون جلوه ميدهد. اين واقعيت که فاکسنيوز بسيار پر سر و صدا و در عين حال متقلب بوده و اثرات اين تقلب و عدم صداقتش در انتخابات به عنوان يک فريب هدفمند نيز کاملا مشهود بوده است، واقعيتي است که هر آمريکايي بايد از آن آگاه باشد. اگر رايدهندگان، انتخابشان بر اساس دروغ باشد، دموکراسي ما ديگر نميتواند کارايي داشته باشد.